Kirjat

Irtiotto (Tuuma-kustannus 2022)

Tarina toisesta mahdollisuudesta

“On menossa varmaankin viides palaveri viikkoon, jossa samannäköinen mies vetää samankuuloista esitystä. Olen lopen kyllästynyt näihin kaikkiin turhanpäiväisiin palavereihin, joissa yksinkertaisista asioista tehdään mahdollisimman monimutkaisia pitkäpiimäisillä PowerPoint-esityksillä. Ei kai se näiden ihmisten vika ole, että he luulevat olevansa modernin työn sankareita vapaassa markkinataloudessa, vaikka oikeasti he istuvat omaa elinkautistaan työelämän avovankilassa nimeltä keskijohto.

Ei, en kestä enää. Minun on pakko päästä ulos ja äkkiä.”

Keski-ikäinen mies haluaa jättää pönöttävän johtajan elämänsä ja toteuttaa lapsuuden haaveensa. Pähkähullu juoksutavoite johdattaa lopulta johonkin aivan muuhun syvemmin merkitykselliseen.

Kirja paljastaa huumorin ja itseironian keinoin nykyisen hedonistisen ja suorituskeskeisen elämän järjettömiä piirteitä. Elämme materialismin kyllästämässä näennäisen vapaassa maailmassa, jossa ihmiset jumittuvat kiireeseen ja uuvuttavat itsensä kaavoihin kangistuneilla elämäntavoillaan. Moni miettii, tässäkö tämä oli. Onko jo liian myöhäistä muuttua, vai voisiko sittenkin elää jotenkin toisin?

Teos antaa motivaatiota kaikille oman elämänsä irtiotosta haaveileville, on tavoitteena sitten muutos uralla, jaksamisessa, ihmissuhteissa tai jossain muussa. Koskaan ei ole liian myöhäistä toiseen mahdollisuuteen!

Tarjoushinta 22,90 €

Normaalihinta 35,00 €

Osta tästä


Varianssi (Fitra 2019)

Energisen elämän salaisuus piilee ihmisen kyvyssä johtaa oman kuormituksen ja palautumisen suhdetta, itselle optimoitua varianssia, kaikilla elämän osa-alueilla. Varianssi tarjoaa ratkaisuja tehokkaaseen ajatteluun, oman arvomaailman kirkastamiseen sekö muutokseen.

Varianssi-kirja tarjoaa ratkaisuja kirkkaampaan ja tehokkaaseen ajatteluun, pysyvään muutokseen sekä merkityksellisten elämän arvojen ja läsnäolon vaikutusten tunnistamiseen. Keskeisinä teemoina kirjassa on myös pysyvän suorituskyvyn lisääminen, strategisesti oikeanlainen liikunta, palautumisen taito ja energisyyttä lisäävä ravitsemus.

Petteri Kilpinen on toiminut pitkään vastuullisissa esimies- ja johtotehtävissä ja valmentanut lukuisia yritysjohtajia sekä huippu-urheilijoita eri puolella maailmaa.
Antti Hagqvist omaa taustan kilpaurheilusta ja yritysjohdon valmentamisesta. Monen suomalaisen suuryrityksen toimitusjohtajat ja johtoryhmät sekä useiden eri lajien huippu-urheilijat ovat Antin asiakkaita.

Osta tästä


Inspiroitunut – miten johtaa ja menestyä muuttuvassa työelämässä? (Docendo 2017)

Kirjassa kuvataan automatisoituvan maailman tuomaa nopeaa työelämän muutosta ja muutoksen vaikutuksia johtamiseen. Se kertoo siitä miten ihmiset  saadaan innostumaan työstään ja kokemaan sen merkitykselliseksi.

Kirja on kuitenkin käyttökelpoinen opas sekä johtajille että johdettaville siitä, miten uudenlaisessa työelämässä menestytään. Kirja antaa käytännönläheisiä eväitä johtamiseen ja tuottavuuden kasvattamiseen auttamalla yrityksen henkilöstöä innostumaan työstään. Se antaa rakennuspalikoita myös vahvalle joukkuehengelle ja itsensä johtamiselle. Uuden ajan johtaminen on vahvasti ihmisjohtamista.

Kilpinen käsittelee johtamista yksilön inhimillisestä näkökulmasta. Aidot, luotettavat johtajat eivät ole täydellisiä ja tahrattomia teflon-pintaisia sankareita, vaan aitoudellaan vakuuttavia ihmisiä virheineen päivineen. Rehellisyys voittaa aina.

Petterillä on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura mainostoimistojohtajana sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän avaakin kirjassa käytännönläheisesti sekä onnistumisiaan että epäonnistumisiaan vuosien varrelta.

Tilaa tästä


Liekeissä! – miten johtaja saa ihmiset inspiroitumaan muutokselle? (Ajatus-kirjat 2009)

Liekeissä! avaa innostavalla tavalla sitä miksi tärkein osa johtamista on aina henkilökunnan aivojen, innovaatioiden ja asiakkaiden eli ihmispääoman johtamista.

Kun vanhassa maailmassa yrityksiin rekrytoitiin fyysistä työvoimaa, nykyisin palkataan aivoja, osaamista. Sillä mitä paremmassa kunnossa nämä 2000-luvun yrityksiin rekrytoidut päät ovat, sitä enemmän aivoista saadaan irti, ja sitä paremmin yrityksellä on mahdollisuus menestyä. Osaamiseen perustuvaa työyhteisöä pitää myös johtaa toisin kuin puhdasta lihasvoimaa. Kilpinen on nähnyt työssään sekä Suomessa että maailmalla niin strategina kuin yritysjohtajanakin sekä loistavasti menestyviä että mahdollisuutensa hukanneita yrityksiä. Liekeissä kokoaa nämä havainnot selkeiksi oivalluksiksi jokapäiväisestä johtamisesta. Mukana on myös havaintoja huippumenestyjistä sekä kotimaasta että maailmalta.

Kirja muistuttaa, että pelkän excel-taulukoihin tuijottamisen sijaan nykyajan johtajan tulisi olla kannustava ja innostava. Kannustava johtaja saa ihmiset myös pysymään samassa työpaikassa pitempään. Tämän vaikutus yrityksen tulokseen on huomattava, kun sitä vertaa yritykseen, jossa on passiivinen tai alati vaihtuva henkilökunta. Kun koko organisaation luovuustaso nousee, yritys moninkertaistaa mahdollisuutensa kasvaa.

Liekeissä kannustaa johtajia kasvamaan kasvujohtajiksi: ”Kasvu on rohkeuslaji. Suurin riski yrityksen huomiselle on olla ottamatta mitään riskejä tänään!”